Fotografieweblog Redmer van der Meer

Foto's variërend van een zonsondergang tot een schip in de hoogste golven, vanuit kikvorsperspectief of vogelperspectief, zwart-wit of kleurrijk; Neem een kijkje in de fotografie van Golven op zee.


|- Home - Contact - FAQ -|

zondag 23 januari 2011

Newcastle 27-30 dec

... En toen kwamen we aan in het centrum van Newcastle, recht voor het station. We hebben dus eerst het station maar bekeken. Niet heel erg indrukkend, maar wel anders dan in Nederland. Toen gingen we ons hotel zoeken. Dat was niet zo lastig, want deze bleek recht tegenover het station te liggen. We konden alvast inchecken in ons luxe hotel. Heerlijk!

Daarna naar het Discovery-museum geweest. Een soort wetenschapsmuseum. In het midden van het museum lag de Turbinia, ooit het snelste schip ter wereld. Hierna door de stad gelopen en uiteindelijk bij de bekende bruggen van Newcastle uitgekomen. Een indrukwekkend gezicht in het donker.

De volgende dag eerst ontbeten, op z'n engels. Bediend van warm eten en wel; toast, warme bonen, gebakken/scrumbled eieren, enz. Toen door de winkelstraten van Newcastle gelopen; Grainger market, Central arcade, Monument mall/square, Grey street en Eldon Square. Eldon Square was echt een heel groot winkelcentrum met allemaal bekende winkelnamen. Indrukwekkend om te zien. Daarna weer doorgelopen naar de bruggen, via the castle Keep. Nu over de éne brug naar Gateshead (aan andere kant van de Tyne) en over de andere terug met zonsondergang.

De laatste dag nog weer naar Eldon square shopping mall geweest en lekker rondgeslenterd. Als laatste nog heerlijk bij de Starbucks gezeten, waarna we weer de bus naar de boot hebben gepakt. Later meer....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten