Fotografieweblog Redmer van der Meer

Foto's variërend van een zonsondergang tot een schip in de hoogste golven, vanuit kikvorsperspectief of vogelperspectief, zwart-wit of kleurrijk; Neem een kijkje in de fotografie van Golven op zee.


|- Home - Contact - FAQ -|

maandag 24 januari 2011

Terugreis Newcastle - IJmuiden 30-31 dec

En wederom ingescheept voor de boot. De boot vertrok om 17.00 vanuit Newcastle. Voor het vertrek lekker op het dek gestaan, het was echt zo goed als windstil! Daarna gekeken hoe we wegdraaiden van de ligplaats en de Tyne afvoeren en de Noordzee op voeren. Toen onze hut verder geïnspecteerd. Die was vies! Er lag nog allemaal bende op de grond, zelfs een foldertje, wat niet van ons was! Ook was het erg rumoerig in de hut, terwijl we er meer voor betaald hadden dan de heenreis. We zaten recht boven de motoren, op het laagste passagiersdek. Maar eens even geïnformeerd bij de balie. Het schip was uitverkocht, dus zei de dame dat we "geüpgrade" waren naar een 4-persoons buitenhut ipv een 2-persoons. Nou een upgrade was het niet te noemen, wat een geluid.
Daarna nog even rondgelopen aan boord, nog wat foto's gemaakt overal en nergens. Uiteindelijk het bed opgezocht, maar niet veel geslapen door het constante geluid vaan de motoren... Het nadeel van met een veerboot reizen. Verder was het heerlijk. De volgende ochtend wakker geworden in een mistig IJmuiden. Het zusje van het schip, de Princess of Norway, lag er ook, maar was nauwelijks te zien door de mist. Daarna lekker naar huis gereden bij mijn vader in de auto, bedankt!

Al met al was het aardig reizen met DFDS, oude schepen, maar verder aardig te doen. De prijs-kwaliteit-verhouding was goed. Jammer van de hut de terugreis, anders was het veel prettiger geweest. Newcastle is een leuke stad, heel veel mogelijkheden om te winkelen, maar ook genoeg te zien voor de cultuursnuivers. Newcastle is echter makkelijk in 2 dagen te doen, de 3e dag was een beetje een loze dag, omdat we bijna alles wel gezien hadden.

Op 4 februari weer op minicruise, met de Princess Seaways (Nu nog Princess of Norway), dan waarschijnlijk aan de kust kijken bij Newcastle.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten