Fotografieweblog Redmer van der Meer

Foto's variërend van een zonsondergang tot een schip in de hoogste golven, vanuit kikvorsperspectief of vogelperspectief, zwart-wit of kleurrijk; Neem een kijkje in de fotografie van Golven op zee.


|- Home - Contact - FAQ -|

woensdag 28 november 2012

Nynke in Noorwegen!

Eindelijk was het dan zover, Nynke komt naar Noorwegen. Woensdagavond laat kwam ze aan in Noorwegen en juist toen begon het met sneeuwen. Aangezien ze de winter heeft gebracht, hoop ik die mee terug te nemen naar Nederland.

De donderdags maar een rondje gewandeld door het grote pak sneeuw, prachtig want de bladeren zaten ook nog aan de bomen! Herfst en winter tegelijk.

Vrijdagochtend vroeg zijn we vertrokken richting het hutje Rindalsløa. De bus was wat laat, want de bus had een storing, maar dit werd uiteindelijk omgeroepen in de bus en er werd een taxi geregeld voor diegenen die moesten staan (zitplaatsgarantie!). Toen we uit de bus stapten lag er ongeveer 40 centimeter sneeuw en voor de normale wandeling stond er 1,5 uur. Het eerste stuk ging over de weg en was dus goed te doen. Daarna moesten we een weg in die onbereden was, dus dit betekende zware stappen maken. Uiteindelijk 2,5 uur er over gedaan inclusief pauze. In de hut heerlijk de kachel warm gestookt en soep met stokbrood gegeten.

De volgende ochtend heerlijk ontbeten met wafels met bruine kaas. Het sneeuwde en aan het eind van de zaterdag lag er dan ook meer dan 50 centimeter sneeuw! We probeerden een sneeuwpop te bouwen, maar dit lukte niet want de sneeuw was te poederig. Toen hebben we maar een Iglo gebouwd, prachtig! 's avonds genoten van noodles en daarna in de zwemkleding naar buiten, haha.

Zondags was het prachtig weer en dus trokken we er op uit. Het lopen ging heel zwaar, dus zag Nynke het niet zo zitten. Haar toch een bergje op weten te slepen met een leuk uitzicht. Er zijn daar wel hoge bergen in de buurt zeg! Na terugkomst in de hut nog even gegeten en daarna naar de bus gegaan. Steenkoud moeten wachten op de bus, maar uiteindelijk weer prima thuis gekomen.

De week daarna moest ik weer aan de studie en Nynke moest ook nog wat dingen doen. Nog wel de stad bekeken en op vrijdagavond naar het Pirbadet (zwembad) geweest. Dat was prachtig, met glijbanen, bubbelbaden, sauna, enz. enz. Ook nog water op verschillende temperaturen!

Zaterdags hebben we een fietstocht gemaakt in Fosen, de overkant van het fjord. Met de snelboot van Trondheim naar Vanvikan richting Fosen gegaan en daar een heel stuk gefietst, via Bakken uitgekomen in Stadsbygd. Vanaf daar weer doorgegaan naar de pont in Rørvik via de Gammelveien. Dat is een van de oudste wegen in Noorwegen, waar ook een oude telegraafpost was in de begintijd van telegraafgebruik. Vanaf Rørvik de pont genomen naar Flakk, overgevaren met de Glutra, de eerste LNG-veerboot ter wereld. Vanaf Flakk via de weg naar Trondheim teruggefietst. Was een prachtige tocht.

Helaas moest Nynke zondags weer weg, maar een hele leuke tijd gehad! Nog een dikke twee weken en dan ben ik weer in Nederland!

1 opmerking:

  1. Mooie foto's van mijn nichtje in dat mooie Noorwegen. Ben zelf nog nooit in dat deel geweest maar herken Noorwegen in de foto's.
    Groetjes Merejo

    BeantwoordenVerwijderen