Fotografieweblog Redmer van der Meer

Foto's variërend van een zonsondergang tot een schip in de hoogste golven, vanuit kikvorsperspectief of vogelperspectief, zwart-wit of kleurrijk; Neem een kijkje in de fotografie van Golven op zee.


|- Home - Contact - FAQ -|

donderdag 16 augustus 2012

Orientation programme NTNU Trondheim 2012

Zo langzamerhand vind ik hier een beetje mijn draai in het goed verzorgde en dure Noorwegen, daarom nu weer een berichtje!

Afgelopen zondag voor het begin van de introductie maandag nog maar even met Tobias op pad geweest. We zijn een stuk wezen wandelen richting het zuidoosten van Trondheim, de bergen/heuvels in. Daar zou een meertje moeten zijn waar we in konden zwemmen, het water was wel wat koud, maar even heerlijk kunnen zwemmen! Op de terugweg zagen we mensen blauwe bessen plukken, dus moest wij dat ook maar proberen, jummie!

De maandagochtend begon de introductieweek met een praatje in het studentensamfundet (studentenverenigingsgebouw). Allemaal leuk en aardig, maar daarna begon het lang in de (verkeerde) rij staan voor de inschrijving, ze zijn hier niet gewend aan tussenvoegsels... Na dit lange wachten via mijn kamer (op Moholt, die naam zal nog wel vaak voorbij komen) naar de Ikea gelopen, omdat er geen kussen en deken in mijn kamer aanwezig was. Voor 9 kroner een kussen en voor 38 kroner twee dekens, 7 kroner is ongeveer een euro, lekker goedkoop inderdaad. Dat is het hier verder qua levensonderhoud niet, maar daar krijg je wel goede producten voor terug! Vlak naast de IKEA kwam ik langs de ijsbaan, hopelijk kan ik daar deze winter nog wat rondjes op draaien.

Dinsdags was er een soort opening van het academisch jaar, in het Noors met gedeeltelijk Engelse ondertiteling. Dat deel had ik beter kunnen schrappen maar erna werden we beloond met een barbecue geregeld door het international house. Daarna een wandeling gemaakt door het centrum met een paar andere Delftenaren.

Na een lekkere nachtrust onder de dekens en op het kussen was woensdag het tweede deel van de introductie in het samfundet. Een praatje over de stugge Noren en andere gebruiken in Noorwegen, gevolgd door een introductie van de verschillende studentenverenigingen. Om 17.15 kon je voor 50 kroner een Chess.no-simkaart krijgen om goedkoop te bellen in Noorwegen. Na een halfuur wachten bleek dat de wachttijd nog ruim 1,5 uur was, dus besloten om uit de rij te stappen en lekker te eten. Na het eten ben ik weer teruggekeerd en kon ik na 10 minuten wachten een simkaart bemachtigen. Mijn Noorse nummer is: +47 45166247. Omdat het weer hier echt prachtig is met 20 graden en zonnig weer, leek het mij heerlijk om nog een avondwandeling te maken richting de haven van Trondheim. Hier stond een mooi vuurtorentje en de zon ging prachtig onder achter het Fjord. Vanaf de haven ben ik terug gelopen naar Moholt via een soort vesting, met een mooi uitzicht over de stad. Onderweg kwam ik nog frambozen tegen, waar ik heerlijk van gesnoept heb.

Vandaag, donderdag, stond er een hikingtrip op het programma. "Be prepared to get your feet wet!". We vertrokken met de bus vanaf de universiteit richting Bymarka, het natuurgebied ten westen van Trondheim. De hike ging door een prachtig gebied met stukken waar sommigen tot hun knieën in het mos zakten. Hier tegenover stonden echter weer lekkere blauwe bessen, een soort gele veenbes/framboos en water drinken uit een waterstroom. Na een wandeling van ruim 12 kilometer kwamen we aan bij het meer waar we konden zwemmen en de tram terug naar Trondheim konden pakken. De GPS-route van de hikingtrip staat op MapMyTracks: http://www.mapmytracks.com/explore/activity/686751

Morgen hebben we een trip naar het Fjord op de planning, weer een stuk lopen en zwemmen in het zoute Fjordwater!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten