Fotografieweblog Redmer van der Meer

Foto's variërend van een zonsondergang tot een schip in de hoogste golven, vanuit kikvorsperspectief of vogelperspectief, zwart-wit of kleurrijk; Neem een kijkje in de fotografie van Golven op zee.


|- Home - Contact - FAQ -|

vrijdag 7 september 2012

Van introductie tot zwoegen in de boeken

Een lange tijd tussen het vorige bericht en dit bericht, terwijl er zoveel gebeurd is. De reden hiervoor is 'het zwoegen'.

Na de 'echte' hike van de introductieweek stond er op de vrijdags (17-8) weer een hike op het programma, dit keer met de gehele groep van internationale studenten. We zouden een stuk gaan lopen bij Lade, een soort uitsteeksel van het fjord ten oosten van het centrum van Trondheim. Samen met Maarten begon ik helemaal achteraan de groep, maar dat ging wel zo langzaam (lees: de chinezen lieten gaten vallen), dat we iedereen maar ingehaald hebben. Aan het eind van de wandeling kregen we een banaan en een heerlijke krentenbol uitgedeeld. Na de wandeling weer terug moeten lopen naar Moholt en op weg daarheen nog een rondje gemaakt door wat outdoor-winkels en dergelijke en een slot geregeld voor een fiets die ik op het oog had.

In het fietsenhok, achter de deur, van mijn gebouw in Moholt stond namelijk een aardige fiets al een tijd stil en zonder slot erop. Ik heb mijn slot eromheen geslagen en mij deze fiets toegeëigend. Inmiddels al heel wat kilometers erop gemaakt en profijt ervan gehad.

De zaterdag van de introductieweek gingen we naar het Trøndelag Folk Museum, een buitenluchtmuseum te vergelijken met het zuiderzeemuseum, Archeon of Ellert en Brammert in Nederland. Oude huizen uit de buurt waren in dit museum neergezet. Een mooie indruk gekregen van hoe men hier vroeger leefde, vooral als boer. Na het bezoek aan het museum, gingen we nog een bus-tour doen langs Trondheim, eerst langs een uitkijkpunt over Trondheim en daarna langs de springschans naar het centrum.

De zondags was de eerste dag zonder planning, uiteindelijk maar weer even bij het meertje gekeken. Dit keer op de mountainbike!

Op de maandag brak de eerste collegeweek aan. De eerste inleidende colleges gevolgd en direct werden de eerste excercises uitgedeeld. Aan die excercises kwam ik echter nog niet toe, want deze week moest ik heel hard gaan leren voor het laatste bachelortentamen (Dynamica 2) en er was nog een introductieweek van Manhullet, de studievereniging van Maritieme Techniek hier in Noorwegen. Voor het leren veel samen met Maarten geleerd, waarbij we elkaar mooi aanvulden. Voor de introdutie van Mannhullet gingen we op de donderdag naar het eilandje voor Trondheim, in het fjord, Munkholmen. We gingen daarnaartoe met de boten van de studievereniging. Een deel van de groep ging met de zeilboot en wij gingen met de motorboot. Het scheen dat de aziaten zeven kleuren scheten aan boord van de zeilboot, zodra die begon te hellen... En dan studeer je Maritiem, schaam je!

De rest van de week bestond vooral weer uit zwoegen voor het tentamen, wat op donderdag 30 augustus was. Druk geleerd en veel oude tentamens gemaakt om goed voorbereid bij het tentamen te komen. Op het spel staat de langstudeerboete, 3 vakken opnieuw moeten doen en niet verder kunnen met de master in januari. Genoeg motivatie om te leren dus! In de eerste collegeweek nog nooit zo druk bezig geweest en dat terwijl dat meer dan de helft van de colleges van de NTNU uitvielen, vanwege diverse redenen.

Gelukkig ook nog plaats voor ontspanning. Met het mooie weer op de zondag samen met Emiel een grote mountainbiketocht gemaakt bij Bymarka. Helaas begon de tocht met een lekke band, maar als Delftse bijna-fietsenmaker had ik een bandenplakset en een pomp in mijn tas. Uiteindelijk een lange route van bijna 50 kilometer gemaakt. maar de route was prachtig! Langs meertjes, over steile stukken, op mooie paden en we kwamen uit bij de rand van de stad met een prachtig uitzicht over het fjord en Trondheim.

De tweede collegeweek bestond hoofdzakelijk uit het keihard leren voor het tentamen, wat donderdag aanbrak. Samen met Maarten weer veel geleerd en we hadden het idee dat we het goed in de vingers hadden en goed voorbereid naar het tentamen gingen. Als een malle mijn best gedaan met schrijven op dat tentamen en naar mijn idee ging dat best goed! Het klopte in mijn ogen. Dus hopelijk betekent dit dat ik mijn bachelor dan eindelijk ga halen, hoera!

Nieuwe avonturen volgen...! En waarschijnlijk een cijfer voor het tentamen, met op 17 september de bijeenkomst van de examencommissie om te kijken of ik de bachelor heb...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten